00:00

Glanshammars IF

Referat: Frövi IK - Glanshammars IF

Ungdomligt Frövi gör en stark prestation
Träningsmatch mot Glanshammar slutar med vinst med 6-4. FIK som för dagen mönstrade ett väldigt ungt lag skapar sin första farlighet i minut 4 då Max bryter bollen på mittplan och sätter högsta fart på vänsterkanten och testar sedan en instickare mot Hamodi, som finns inne i boxen, men mv vinner duellen. Nästa farlighet kommer i minut 6 då Gurra vinner en duell på mitten och spelar sedan vidare till Anton som från högerkanten spelar vidare till Hamodi som är nära att komma loss inne i boxen men Glanshammar (GIF) lyckas avvärja ett bra FIK-anfall. I minut 8 får FIK en hörna som Gurra slår mot bortre och där trycker Wille M en bössa som går in i målvakts högra hörn och FIK leder med 1-0. 4 minuter efter Frövis ledningsmål nickar Wille M bollen till Hamodi som frispelar Holmen som själv med mv är iskall och placerar bollen i målvakts vänstra hörn, 2-0. GIF testar en instickare i boxen i minut 14 men Frövi-försvaret med Calle, Wille M och 14-åriga Fabian är säkra i försvarsspelet och avvärjer GIF:s chans. I minut 17 gör Max en spelvänding som öppnar upp för Anton som gör ett högerinlägg som Aspen möter upp inne i boxen men inget mål då en GIF-back lyckas tåa bollen till en FIK-hörna som blev resultatlös. Minuten spelar Fabian fram Gurra som spelar vidare till ASpen som är i ett bra skottläge men skottet täcks. I minut 23 fångar Hamodi upp en förluten GIF-boll och spelar vidare till Holmen är nära att få till ett farligt avslut men en GIF-tå petar bollen till en hörna som blev resultatlös. Minuten senare visar Wille M styrka i försvarsspelet då han nickar bort en långboll från GIF. I anfallets andra våg får GIF till ett avslut som Jesper i FIK-målet greppar säkert. Att som 14-åring få göra seniordebut är starkt och Fabian visar en av sina styrkor i minut 29 då han lugnt vänder bort en motståndare i försvarsspelet. I minut 31 är Hamodi nära att runda utrusande målvakt men fastnar i sista steget annars hade det varit öppet mål. I minut 33 testar GIF en instickare i boxen men Jesper är allert och går ut och greppar bollen. Minuten senare visar Jesper sina målvaktstalanger då GIF trycker iväg ett skott som Jesper räddar genom att klistra bollen. Eliott slår en fin crossboll i minut 36 som hamnar hos Anton som är nära att komma loss på högerkanten men GIF avvärjer ett bra FIK-läge. Sista chansen i första halvlek får Frövi men hörnan i minut 44 blev resultatlös.
I spelminut 47 väggspelar Hamodi och Holmen på ett fint sätt och sedan avslutar Holmen med ett skott som letar sig in i målvakts högra hörn och 3-0 till FIK. GIF reducerar (3-1) i spelminut 54 då man får till ett avslut inne i boxen som letar sin in i FIK-målets högra hörn. Minuten senare testar GIF ett skott som Jesper räddar och styr bollen till en hörna som blev resultatlös. I minut 59 får GIF en hörna som slår in i målområdet och där lyckas man peta in bollen och det står 3-2. I minut 64 kvitterar gästerna (3-3) då man lyfte in en frispark i boxen som sedan reducerar i att en GIF-spelare placerade bollen i nät. 16-åriga Ahmed Deheeye får göra sin seniordebut i andra halvlek och visar fina fotbollskunskaper i minut 65 då han pressar GIF till misstag högt upp på plan som medför en FIK-chans som tyvärr blev resultat lös. I minut 68 slår Aspen en fin hörna som Calle möter med huvudet och bollen sitter fint i i målvaktens vänstra hörn och 4-3 till FIK. i minut 69 väggspelar Oscar och Max och det blir farligt inne i boxen men GIF lyckas få bort bollen i sista stund. Brödraparet Musse och Ahmed spelar bra boll i minut 70 och sedan passar Musse till Oscar som testar ett skott som mv räddar. Musse fixar så att FIK får en hörna i minut 71. Aspen skruvar in hörnan i målområdet och där möter Oscar med pannan och 5-3 till Frövi. I minut 73 visar Calle sin styrka då han säkert går upp i luften och nickar bort en långboll från GIF. I minut 74 kommer Ahmed på högerkanten och spelar in bollen i boxen till brorsan Musse som spelar vidare till Aspen som trycker iväg högerbössan och det är nära mål men bollen går retligt i stolpen. I minut 78 försöker GIF att anfalla men Fabian är starkt i försvarsspelet och reder ut situationen. I minut 76 kommer Musse och Ahmed in i boxen och Musse får till ett avslut men inget mål då mv räddar ett bra avslut. Isak visar starkt försvarsspel då han krigar och vinner dueller i spelminut 79. I minut 81 spelar Oscar väggspel med Musse och Oscar är sedan när att komma loss inne i boxen men fälls och FIK får en frispark i ett farligt läge. Aspen trycker iväg högerbössan på frisparken men boll över ribban. GIF lycka reducera (5-4) i minut 84 då man på ett högerinlägg får till ett avslut inne i boxen som letade sig in nera vid Jespers högra stolprot. Minuten senare spelar Anton bollen till Oscar som med fart går förbi flera GIF-spelare och spelar sedan till Holmen som säkert placerar skottet i målvakts högra hörn och Filip har gjort hattrick och det står 6-4 till FIK. I minut 87 spelar Oscar fram Musse som är nära då ha kommer in i boxens vänstra kant men inget mål på Musses farlighet. I minut 89 försöker GIF komma till anfall men Wille M är starkt i sitt försvarsspel och avvärjer på ett bra sätt. I sista spelminuten får FIK en fin chans att utöka sin ledning då Holmen spelar fram Oscar som passar vidare till Aspen som avslutar med ett skott som gick strax utanför målburen.
Ett ungt FIK vinner rättvist mot Glanshammar och vi ger ungdomsspelarna högt betyg i sina seniordebuter.
Vi tackar domaren Salko Basic för en bra insats på planen och säger stort grattis på födelsedagen där 55-årsdagen firades på Fröjevis konstgräsplan.